Inspelningsplatser på Island - Game of Thrones

Island är en oerhört populär destination för alla åldrar. Här finns en dramatisk historia med vikingar, en dramatisk natur med varma källor och aktiva vulkaner. Och så finns här även flera inspelningsplatser för den storslagna HBO-serien Game of Thrones.

Almannagja-ravinen

En del av Thingvellir och den östra kanten av den nordamerikanska kontinentalplattan. Platsen representerades i Game of Thrones av den väg som leder till House Arryn, the Eyrie. Almannagja var (är?) dessutom platsen där White Walkers gärna spenderade sina liv(?). Almannagjá-ravinen i Thingvellir tjänade dessutom som backdrop för The Bloody Gate of the Eyrie, där den senare adderades med CGI-effekter. Fast stenarna och mossan var äkta.

Thjorsárdalur-dalen

Det första avsnittet i säsong 4 inkluderar “wildlings” som slagit läger i en reva, mellan två klippväggar. Där blir Ygritte anklagad av Tormund för att ha låtit Jon Snow överleva, trots att hon skjutit Jon med tre pilar. Efter en stund får vildingarna sällskap av en grupp thenns. Den hårda miljön här tjänade dessutom som inspelningsplats för den vandring som Arya Stark och Sandor Clegane gjorde till och från Vale of Arryn.

Thorufoss

Ett vattenfall där en pojke och hans flock av getter attackerades av en drake tillhörande Daenerys. Getens namn är för övrigt Gná. Detta kunde du se i säsong fyra av GoT.

Svarta sand-stranden

Black Sand Beach, Iceland, Game of Thrones
Beyond the Wall-avsnittet i säsong 7 av Game of Thrones har slutscener inspelade på södra Island. När det är dags att åka roddbåt ut till skeppet stod våra kära karaktärer på svart sand. Den färgen är äkta, stranden är helt svart! Du kan besöka den i närheten av Vik.


Hurtigruten Svalbard har en text om platser på Svalbard som liknar platser såsom The Wall i Game of Thrones.