Garden Route Sydafrika

Garden Route i södra Sydafrika har liknats vid Highway 1 i Kalifornien, USA. Det är en ca 30 mil lång sträcka längs södra kusten i Sydafrika. Här kan du köra själv, med din partner eller din familj. Det är en plats med saker att se och göra som torde tilltala de flesta. Idag ger vi dig förslag på tre platser längs Garden Route som kittlar dina sinnen.

Att resa längs Garden Route kan vara en del av en längre rundresa i Sydafrika eller vara den huvudsakliga aktiviteten. När du är i Sydafrika har du egentligen två val: Bush och eller Beach, där beach även inkluderar en vistelse bland de många attraktionerna i Kapstaden.

Monkeyland (nära Plettenberg Bay)

Här kan du gå runt i en liten regnskog tillsammans med en guide som berättar om de flera hundra aporna som bor här. Djuren har tidigare befunnit sig i fångenskap och detta “sanctuary” har som mission att ge djuren en fristad så att de kan leva på ett mer naturligt vis. Se gärna på anläggningens video som på engelska beskriver vad du kan förvänta dig att se här:

Africanyon

För dig som vill ha en släng av fysisk aktivitet och som inte är rädd för vatten. En skarp kontrast mot en vandring i den intilliggande fristaden för apor. Här erbjuds även banor med firning (rappellering) där du förflyttar dig längs klippväggar, på vissa håll även med hopp och simturer genom grottor. För dig gärna iklär dig sele, hjälm, våtdräkt och flytväst. Se mer på anläggningens video som beskriver känslorna inför att t.ex. åka vattenrutschkana på våta klippor:

Kom närmare elefanter

Den ovan presenterade fristaden för primater ligger vägg i vägg med en liknande anläggning fast för elefanter. Det här är så långt från Kolmården du kan komma. Här finns det personal som assisterar dig vid närkontakt med elefanterna. Det finns olika paket att köpa där du t.ex. kan få mata elefanterna, borsta elefanterna och röra vid en elefant. HUr länge tror du att det minnet etsar sig fast?! Kolla på videon nedan där två vloggers från Australien besöker anläggningen:

För dig som önskar uppleva ovanstående aktiviteter i Sydafrika – Beställ Contour Air Special – Individuellt anpassade rundresor – Er egen resa.