Kuba är för många resenärer synonymt med två platser: Havanna och Varadero. Det är två platser som vi rekommenderar att du besöker under din resa till Kuba. Havanna behöver ingen närmare presentation. Mytomspunnen, rik på historia, massor att titta på och en händelsernas plats. Varadero är för soldyrkare och badfantaster den plats där stranden aldrig vill ta slut. Där är det avkoppling som gäller, med sollapande och dopp i det varma vattnet.

Kuba är dock så mycket mer än välbesökta Havanna och strandlivet i Varadero. Reser du med Contour Air på en gruppresa besöker vi stora delar av Kuba, en rejäl rundresa med andra ord. Vi kan dessutom hjälpa dig till upplevelser av hela Kuba, om du valt att resa själv eller med någon kompis inom ett eget arrangemang eller via Contour Air Special. Välkommen att fortsätta läsa den här bloggposten med special-förslag på aktiviteter som du kan spendera din tid på när du är på Kuba:

1) Rundtur i Vinales med start och slut i Havanna


Du hämtas tidigt på morgonen med en buss vid ditt hotell för en färd i sydvästlig riktning, från Havanna till regionen Vinales. En stopp på vägen efter 50 eller 120 km. Rundtur i den lilla staden Viñales där du får möta den kubanska vardagens arbetare, skolbarn och känna på den lite långsammare livsstilen på landsbygden. Färden går vidare till utsiktspunkten Los Jazmines, vi besöker en tobaksplantage (ej lör-sön) och äter lunch. Vi besökare vidare de vackra grottorna Cueva del Indio och färdas medelst båt sakta genom tunnlarna. Dagsturen i Vinales inkluderar även ett besök i dalen Dos Hermanas för att se de “prehistoriska” väggmålningarna innan det är dags att återvända till Havanna.

Dos Hermanas Mural Cuba

2) Rundtur i Vinales via zipline och hästrygg

Hämtning på hotellet och färden inleds med sightseeing längs vägen, dammar, odlingsområden och bergen Sierra del Rosario. En paus efter en stund och besök vid Los Jazmines-utsiktspunkten för vacker utsikt över Vinales. Den fortsatta upplevelsen av Vinales sker medelst zipline (canopy). En upplevelse på hög nivå som kräver sin fysik, kan vara bra att känna till. Gemensam lunch, stor vid “Mural of Prehistory” och på eftermiddagen äntrar du en hästrygg för att tillsammans med andra rida genom Vinales landskap. Dagen avslutas hemma hos en tobaksodlare. En sannerligen händelserik dag är till ända.

3) Jeep-äventyr i Varadero

Du hämtas på hotellet för en dag på vägen, du får se landsbygden på Kuba, besöker gård och en kaffeplantage (Denise). Vidare besöks Rio Canimar där du får se en show med aborginer + åka båt på floden. Creole-lunch. Sightseeing i Matanzas, en stad som ligger 80 km öster om Havanna på vägen till Varadero. Bad i Saturn Cave. Här är en video med inslag från den aktivitet:


Utvald bild-info