Vi på Contour Air arrangerar resor till stora delar av världen. Ibland är det renodlade sightseeing-resor, ibland rejäla äventyr som frestar på om du inte packar rätt saker. Här ger vi dig några tips på saker som du kan ha med dig i resväskan. Kanske listar vi något som du inte tänkt på?

1) Öronproppar

En av våra duktiga reseledare tipsade om detta. Öronpropparna kan du använda på flyget eller på hotellet. Ostörd vila kan vara guld värd. Särskilt dagen efter när hjärnan ska ta in nya intryck.

2) Åksjukemedicin

På vår långa resa till Peru och Ecuador samt Galapagosöarna bor vi några nätter på en båt. Sjögången kan fresta på och om illamående kan förhindras genom medicinering är det bara bra. Bra även för bussresor på kurviga vägar.

3) Luvtröja/jacka

Det här är såklart obligatoriskt för resor på vintern. Fast även du som reser till varmare breddgrader kan du ha nytta av ett tjockare plagg.

4) Vattentät kamera

Action-kameror av idag kommer ofta med ett vattentätt hölje. Det är själva grejen med dessa, att du ska kunna filma i vatten. Kolla även upp möjligheten att skydda din vanliga kamera.

Missa inga nyheter om resor och Contour Air: Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

5) Kikare

Lika viktig som en kamera. Samma råd som för din kamera. Skydd mot fukt och väta är ett måste. En tålig väska för förvaring är också bra.

6) Badkläder

Vanliga badkläder är ett måste. Kanske inte om du ska åka skidor i Georgien men du förstår säkert varför vi tipsar om detta. Tänk på att skydda dig mot solen. Saknar du grundsolbränna kan en t-shirt skydda bra.

7) Snorklingsutrustning

Ges det möjlighet att snorkla är det bäst med egen utrustning. Simfötterna kanske tar för mycket plats, eller inte. Det är din resväska. Vi rekommenderar dock att du lämnar syrgastuberna hemma.

8) Skydd mot solen

Solkräm, solhatt och solglasögon. Ett måste på solresan och även på vinterresa beroende på vädret.

9) Regnkläder

Det kan hända att det regnar. Stärk din upplevelse genom att skydda dig mot vätan från himlen. Om den dyker ner just där vi är.

10) Bra skor

Jätteviktigt i alla sammanhang. Du klarar dig säkert med sneakers eller gympaskor vid stadsrundturerna men i terrängen behöver du bättre doningar.

11) Passet

Du glömde väl inte ditt pass?