Reseledare: Margaretha Thyr

Pensionär och reseledare. Har tidigare arbetet som mellanstadielärare, med skolutveckling i Örebro kommun vad gäller miljö, flyktingfrågor och internationalisering i undervisningen. Även arbetat på Rädda Barnen i 16 år.

Jag har parallellt med mitt arbete frilansat som reseledare i ca 40 år. På 70-talet USA, på 80 -90 talen olika resor i Europa, Australien samt studieresor till Indien. De senaste 15-20 åren har resmålen framför allt varit Kina, Indien, Nepal och Sydafrika men även Kroatien, Italien. Jag har även producerat resor till Indien och Nepal och Kina.

På den egna semestern har det de senaste 20 åren mest varit långcyklingar: Irland, Kerala i Södra Indien, Nepal. Portugal, Spanien, flera olika turer i Frankrike och Schweiz exempelvis. Den längsta turen gick från Göteborg – Kroatien 200 mil. Den senaste var en 100-milstur i Södra Italien. Är jag hemmavid så försöker jag träffa mina 4 barnbarn så mycket som möjligt samt umgås med alla våra fina vänner. Favoritresemålen är just nu Nepal, Indien och Kina.

Tjusingen med att vara reseledare? Att tillsammans med gruppen uppleva allt vad resan kan erbjuda av kultur och natur och möten med människor som kommer i vår väg, Varje resa är unik även om målet är detsamma. Ps Jag är intresserad av öknar. ds

Reseledare Margaretha Thyr