Visum för Kuba, Kina, Indien, Ryssland, Burma, Uganda

OBS: Du som reser med Contour Air får visumblanketter hemskickade. Fler och fler länder gör nu visumansökan online på internet. För några av de länder vi reser till söker man visum vid ankomsten till landet. Det gäller t ex Kambodja, Uganda, Swaziland. När du bokar en resa av oss får du information om vad som gäller för respektive land. Du som vill ha hjälp att fylla i din ansökan kan beställa tid hos oss.

Visum för Kina:

Från och med 1 december 2017 gäller nya regler för ansökan om visum till Kina.  Vi håller för tillfället på och förhandlar med Kinas ambassad och vår agent i Kina om möjligheten att utfärda gruppvisum för våra gruppresor och håller givetvis våra resenärer uppdaterade på förändringar. I dagsläget görs en elektronisk ansökan online som sedan måste lämnas in personligen på kinesiska ambassadens visumhanteringskonsulat i Stockholm eller Göteborg. Här fyller du i din ansökan samt bokar tid för att inlämning av din ansökan och fingeravtryck.

För dig som har bokat din resa med oss och vill ha hjälpa att fylla i ansökningsformuläret tar vi en avgift på 350 kronor, för att hjälpa dig att fylla i hela formuläret. Om du är osäker på delar i formuläret kan du förstås ringa oss om det på 019-333 000.

Visum för Indien:

Du som skall resa till Indien måste ansöka om visum. Du söker smidigast Elektroniskt turistvisum online på Indian eVisa Online, men det går även att göra per post eller personligen i Stockholm på India Visa Application Centre. Du som har bokat din resa med oss och vill ha hjälp med din visumansökan till Indien kan boka in tid på resebyrån, vi tar 350 kronor för att hjälpa dig med det.

eTA för Kanada:

Du som skall resa till Kanada och är svensk medborgare måste göra en eTA-ansökan online. Var noga med att välja rätt webbadress eftersom det finns andra sajter där du får betala mycket mer.

Din ansökan är giltig fem år från och med det datum den beviljas såvida inte ditt pass går ut tidigare. Du måste betala avgiften med kredit- eller kontokort på nätet.

När du fått ditt inresetillstånd beviljat rekommenderar vi att du skriver ut och tar med det på resan även om det inte är ett krav. Ditt pass är elektroniskt länkat till ditt eTA, och flygbolagen samt den kanadensiska gränskontrollen har tillgång till ditt eTA genom ditt pass.

Du som har bokat din resa med Contour Air och vill ha hjälp med denna eTA-ansökan för Kanada kan boka in tid hos oss, vi tar 250 kronor för att hjälpa dig med det.

ESTA för USA:

Du som skall resa till USA och är svensk medborgare måste göra en ESTA-ansökan online. Var noga med att välja rätt webbadress eftersom det finna andra sajter där du får betala mycket mer.

Din ansökan är giltig två år från och med det datum den beviljas såvida inte ditt pass går ut tidigare. Du måste betala avgiften med kredit- eller kontokort på nätet.

När du fått ditt inresetillstånd beviljat rekommenderar vi att du skriver ut och tar med det på resan även om det inte är ett krav. ESTA meddelar flygbolaget att resenären fått inresetillstånd.

Du som har bokat din resa med Contour Air och vill ha hjälp med denna ansökan kan boka in tid hos oss, vi tar 250 kronor för att hjälpa dig med det.

För alla frågor kring särskilda visum-/inreseregler införda av Trump under 2017 hänvisar vi till USA:s svenska ambassad.

Visum för Kuba:

Contour Air har genom ett avtal med Kubas ambassad i Sverige rätten att utfärda kubavisum, turistvisum/Tourist Card. Det gäller även dig som reser till Kuba på egen hand.

För er som reser med på våra gruppresor ingår visumavgiften i resans pris. Ansökningsformulär skickas ut med Bokningsbekräftelsen och kan laddas hem på denna sida.

Om vi flyger via Kanada behöver du göra en eTA-ansökan online.

Vi kan inte utförda visum för dig som flyger via USA, om du har bokat din biljett via USA hänvisar vi dig till flygbolagets information.

Avgiften för att få Turistvisum till Kuba för dig som inte reser med oss är 550 kr. Kostnad för rekommenderat brev tillkommer om du inte kan komma in till oss på resebyrån (Järntorgsgatan 9, Örebro). Kostnaden för att skicka tillbaka REK är 100 :-/person.

Kontakta oss för tidsbeställning om du vill ha visum för Kuba när du reser på egen hand. Du kan även komma in oanmäld på vårt kontor och göra din förfrågan där.

Visum för Burma/Myanmar:

För Burma/Myanmar krävs visum och du ansöker om det  online här.

Tänk på att ha ett betal- eller kreditkort som är giltigt för internetbetalningar. Visumet kostar 50 USD. Du måste också ha ett digitalt foto i färg att ladda upp när du gör din ansökan, storleken på fotot skall vara 4,8 x 3,8 cm (182 x 143 pixlar) och som inte är äldre än 3 månader.

När visumet är klart mailas det till dig, du måste skriva ut det och ta med det på din resa.

Du som har bokat din resa med oss och vill ha hjälp med den visumansökan kan boka tid hos oss. Avgiften för detta är 250 kr.

Visum för Ryssland:

För Rysslandsvisum, St Petersburg-resan, skickar vi ut instruktioner till dig som bokar resan. För att ansöka om visum till Ryssland krävs en inbjudan från Ryssland, det tillhandahåller vi för våra resenärer.

Du behöver också ordna ett intyg från ditt försäkringsbolag (de har standardformulär för det) att du har en reseförsäkring och du behöver passfoto till din ansökan.

Information och ansökan finner du hos Ryska Visumcentralen. För att ansöka om visum måste man ta sig till deras kontor i Stockholm eller Göteborg och göra en tidsbokningen innan.

Om du väljer att göra ansökan själv får du av oss senast 3 veckor innan avresa inbjudan till Ryssland. Priset för själva ansökan är ca 665 kr. Om du önskar kan du mot en kostnad på 350 kr få hjälp av oss med din ansökan, alltså själva besöket på ambassaden i Stockholm.

Visum för Uganda:

För Uganda krävs visum och det ansöker du om online här. Visumet kostar 50 USD.

I din ansökan behöver du bifoga en passkopia, intyg på vaccination mot gula febern samt ett aktuellt passfoto. Du behöver även uppge din kontakt i Uganda.  Kontakta resebyrån för mer information. När visumet är klart mailas det till dig, du måste skriva ut det och ta med det på din resa.

Du som har bokat din resa med oss och vill ha hjälp med den visumansökan kan boka tid hos oss. Avgiften för detta är 250 kr.

Ladda ner blankett och beskrivning